Onze sponsoren

“Techniek Tastbaar” gemist?

"Techniek tastbaar" gemist?  Geen paniek! Vrijdag 31 maart is er weer een Open dag en dit keer in Drachten bij CSG Liudger aan de Leerweg 2. Als bezoeker ben je van 10:00 tot 18:00 uur van harte welkom.

We staan als modelvliegclub nu heel prominent in de ontvangsthal van de school, weer samen met de zweefvliegclub Hoogeveen, een zeer gezellige groep jonge vliegers. We gaan er weer een hele leuke dag van maken.

Kom gezellig langs met je (klein)kinderen en laat ze kennis maken met onze mooie hobby. En misschien zien ze ook wel een leuke opleiding voor hun volgende studie. 

    De techniek echt tastbaar 

Kijk voor meer informatie op: https://techniektastbaar.nl/

“Techniek Tastbaar” in de BHS school in Gorredijk op 10 maart 2023

Op 10 maart hebben we als Aeria op de opendag gestaan van de BHS in Gorredijk. Een dag om kinderen van 9 – 16 te interesseren voor techniek, georganiseerd door “Techniek Tastbaar”

Er stonden zo’n 30 bedrijven en wij met onze Technische hobby samen met de Zweefvliegclub van Hoogeveen. We hadden daar een leuke stand met vele verschillende modellen en een zeer enthousiast team van onze leden die de kinderen ontvingen met het vouwen van papieren modellen en instructie te geven op de flightsimulator.
We zijn daar door de organisatie ruim voorzien van eten en drinken. Vanuit de organisatie Techniek Tastbaar werd onze inbreng zeer gewaardeerd om ook techniek zichtbaar te maken in een hobby.
De bezoekers kwamen uit de ruime omgeving van Gorredijk, enerzijds vanuit andere scholen en anderzijds leerlingen met ouders. Aan het eind van de dag waren er rond de 800 geweest, kinderen gericht en zoekend naar techniek, kortom een zeer geslaagde dag.


IMG_6409
IMG_6409
IMG_6408
IMG_6408

Indoorvliegen 2023

De laatste maand indoor vliegen
Maart 2023: vrijdag 3 en 17 en 31
Van 19.00 uur tot 22.00 uur


Yme Schrichte 2e bij indoor wedstrijd

 

Eerste f3p wedstrijd is een feit

 

Het jaar begint goed voor LLC Aeria. Yme deed op zondag 6 januari mee aan de eerste f3p wedstrijd van dit jaar in Wognum en eindigde op een prachtige 2e plaats in de B klasse. Proficiat Yme. Dat er vele mooie overwinningen dit jaar nog volgen. Volgende keer misschien met wat meer toeschouwers 😊
ff klikken op foto's

 

 


image1
image1
image13
image13
image2
image2
image3
image3
image4
image4
image5
image5
image6
image6
image7
image7
image8
image8
image9
image9
image10
image10
image11
image11Wings over Europe 2022 Belgie


Afgelopen weekend 19, 20 en 21 augustus heeft het evenement Wings over Europe 2022 plaats gevonden in Bullingen België. Dit evenement werd mede georganiseerd door Aerobertics en Extreme Flight en had ook een LLC Aeria tintje. Onze eigen Egbert heeft hier ook als piloot een demonstratie gegeven met de DC-3.
Een impressie van het evenement is te zien in de YouTube film van Ramy RC )zie onder de foto's naar de Youtube film. De start van de DC-3 is te zien vanaf 20:34 min.
Het was een geweldige show met heel veel vlieg demonstraties die zeker op de zaterdag druk bezocht werd. Hier wat foto’s gemaakt door Egbert en Bernard.

                                       ff klikken


 

Hieronder nachtvliegen bij Wings over Europe
WK 2022 in Noorwegen met Bert van Eijk (8e)

Foto's van Bert van Eijk bij de wereldkampioenschappen schaalvliegen in Noorwegen.

Hij is zaterdag 30 juli 8e geworden. Een mooie prestatie Bert!


In de krant van Groot Sneek juli 2022 (voor vergroting klik op de foto's)

Hier zijn de Schrichte's

 


TE KOOP

Klik hier voor meer info (ook voor meer te koop)


PARASOLDEKKER   LEE-1308 te koopRC parachutespringen demo dag bij Almere op 30 juli

Klik hier voor meer foto's. 
 

LLC AERIA TER PROMOTIE BIJ 

JAN TERPSTRA CYCLING WORLD

Jan Terpstra Cycling World is gevestigd op de hoek van de Julianalaan en de Verlengde Schrans nr 150 in Leeuwarden. De samenwerking is tot stand gekomen n.a.v. het feit dat er in fietsen steeds meer Carbon verwerkt wordt. In de rc model vliegtuigen zie je dit ook steeds meer terug komen. De overeenkomst is licht en toch sterk. Als promotie materiaal voor LLC Aeria is er een flyer gemaakt die een geïnteresseerde mee kan nemen. Het doel van deze promotie is natuurlijk leden werving voor de Leeuwarder Luchtvaart Club Aeria.

Voor vergroting klik op de foto.

De Hooidollen weer open vanaf 4 febr 2022

Na weer een lange tijd gesloten te zijn geweest, kunnen we ons clubhuis aan de Hooidollen weer openen op de vrijdag avond.


Yme Schrichte heeft zondag 19 september de eerste plaats behaald bij het F3A-B  bij MVC Crash bij Katwoude.

Van harte gefeliciteerd Yme.Hieronder de foto's van de Fly inn in Stadskanaal van 20 t/m 22 aug 2021.

Klik op foto's.

Op 13 juni 2021 zijn we met zes man (Johannes, Berend, Lesley, Rob, Ron en Tjerk) naar Duiven (Gld) geweest om daar met onze RES zwevers aan een clinic deel te nemen. Stralend mooi weer met héél veel thermiek. Zeer gemoedelijke en een leuke sfeer.

De 27 deelnemers werden in 2 groepen verdeeld. in de ene groep zaten allemaal vliegers welke nog niet wisten hoe de wedstijden gehouden worden en een groep die al wedstrijdervaring had. We kregen een duidelijke uitleg hoe een F3RES wedstrijd gehouden wordt. En 's middags konden ook wij zelf deelnemen aan de wedstrijd. Hierna konden we nog vrij vliegen waar met de geweldige thermiek veel gebruik van werd gemaakt.

Klik op de link hieronder voor meer foto's.

https://photos.app.goo.gl/so3sdf4XVY7GnJQE6 


De F16 dual seat gebouwd door ons lid Peter Coers. Mooie vlucht en zeer realistischGefeliciteerd Peter met dit prachtige toestel!  Binnenkort ook te zien op ons eigen veld.Op de "contact" pagina vind je de contactformulieren om contact te maken.

                                                   Bezoekers

 

 
 
 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Leeuwarder Luchtvaartclub
LLC-AERIA