Door te klikken op de SPONSORKLIKS hierboven help je AERIA. Er doen heel veel bedrijven mee en het mooiste is: het kost jou niets en de club wordt er financiëel beter van. Het is heel eenvoudig: klik eerst op de Sponsorklik hierboven en dan naar je gewenste winkel.  Hieronder een overzicht van slechts een paar van de deelnemende bedrijven. 

(Klik op foto voor een vergroting).

Wil je wat op de site geplaatst zien? stuur dan je tekst, foto's, video's, youtubelinks of andere media naar: tdjoustra@gmail.com Of neem contact op via met het contactformulier op de "Contact" pagina, helemaal onderaan. Contact met het bestuur, evenementen-commisie of webbeheerder?


TE KOOP

Klik hier voor meer info (ook voor meer te koop)

SCHLÜTER RF-5B 'SPERBER' (schaal 1:6) voor € 35,00


PARASOLDEKKER   LEE-1308 te koop


De eerste vliegtuig keuringsavond is geweest, 11 nieuwe inschrijvingen, een stevige eerste avond. De keurings commissie gaat er mee door, laten we alles na 1 februari gekeurd hebben waar we mee gaan vliegen, Wel Corona proof een bezoek brengen bij de commissie, op afspraak. Zo kunnen we volgend jaar zelf gezond en technisch veilig vliegen.

Nu we dus alleen nog kunnen bouwen en aan Sinterklaas en Kerst cadeaus kunnen denken, kunnen jullie mogelijk ook de clubkas daarmee helpen.

Denk bij een bestelling via internet nog aan de Sponsorkliks. Bestellen via die link brengt voor de club wat geld, meestal zo 2-4% van de bestelling, en het kost jezelf niets extra.

De beschrijving staat op onze website, links bovenaan. https://www.llc-aeria.nl  (Hiernaast dus).

Voor het organiseren van een Indoor avond hebben we nog zeer weinig opgaven, geef je toch nog even op als het je leuk lijkt.

MAAK EEN AFSPRAAK EN LAAT JE MODELLEN KEUREN.

Filmpje modelkeuring

Op de afgelopen Najaar ALV is besloten dat we per 1 februari alleen nog modellen willen hebben vliegen die gekeurd zijn en een LEE nummer hebben. De vergadering heeft ook tot handhaving t.b.v. de veiligheid besloten. Het gaat om outdoor modellen boven 250 gram vlieggewicht.

 Nu we helaas weer met en gesloten clubhuis zitten en ook niet op de basis mogen, is er het volgende plan vanuit de Keuringscommissie:

De keuringscommissie, bestaande uit;  Johannes Kalma, Bernard Nijenhuis, Frits Bakker en Appie van der Horst willen graag keuringen uit voeren ten huize van Bernard.

Bernard woont vlak bij de basis en heeft een grote ruimte aan huis, zodat daar ruimte is voor alle modellen en tevens ruimte om Coronaproof met maximaal vier man aanwezig te zijn. Zijn adres is Mr. P.J. Troelstraweg 159  8919 AA  Leeuwarden.( achter het tankstation)  In principe op de vrijdagavond van 20:00 tot 21:00uur

Afspraken voor een keuring kunnen telefonisch gemaakt worden met 

Bernard 06 2001 5973    of Johannes 06 1237 5882

De vliegbasis weer gesloten tot 10 januari 2022

Bij Defensie is besloten om weer alle activiteiten door niet Defensie gebonden clubs weer stop te zetten. Ook sport binnen Defensie is weer beperkt.

De activiteiten rond Kerst en Nieuwjaar zijn afgelast.  

Ook gaat dus het indoor plan eerst niet door.

Dan helaas nog een belangrijk besluit, ons clubhuis moet ook op de vrijdagavond gesloten blijven. In principe maximaal tot 17:00uur dus dat gaat niet. 

De Hooidollen zijn tot 18 dec 2021 gesloten.

Clubproject 2021/2022  PAF TRAINER 

Ook dit jaar organiseren we weer voor de wintermaanden een clubproject.

We gaan dit keer een PAF trainer maken.

Deze is voor iedereen eenvoudig te bouwen en kun je zowel als elektro als met brandstof motor vliegen.

Het is de bedoeling om dit op de vrijdag avond op de Hooidollen met elkaar te bouwen.

We willen in november hier een start mee maken.

Wil je meedoen? Geef je dan voor 31 oktober op via de app op nummer (06) 44 90 81 19.

Groet, Berend en Rob


Yme Schrichte heeft zondag 19 september de eerste plaats behaald bij het F3A-B  bij MVC Crash bij Katwoude.

Van harte gefeliciteerd Yme.Hieronder de foto's van de Fly inn in Stadskanaal van 20 t/m 22 aug 2021.

Klik op foto's.

Op 13 juni 2021 zijn we met zes man (Johannes, Berend, Lesley, Rob, Ron en Tjerk) naar Duiven (Gld) geweest om daar met onze RES zwevers aan een clinic deel te nemen. Stralend mooi weer met héél veel thermiek. Zeer gemoedelijke en een leuke sfeer.

De 27 deelnemers werden in 2 groepen verdeeld. in de ene groep zaten allemaal vliegers welke nog niet wisten hoe de wedstijden gehouden worden en een groep die al wedstrijdervaring had. We kregen een duidelijke uitleg hoe een F3RES wedstrijd gehouden wordt. En 's middags konden ook wij zelf deelnemen aan de wedstrijd. Hierna konden we nog vrij vliegen waar met de geweldige thermiek veel gebruik van werd gemaakt.

Klik op de link hieronder voor meer foto's.

https://photos.app.goo.gl/so3sdf4XVY7GnJQE6 


De F16 dual seat gebouwd door ons lid Peter Coers. Mooie vlucht en zeer realistischGefeliciteerd Peter met dit prachtige toestel!  Binnenkort ook te zien op ons eigen veld.Op de "contact" pagina vind je de contactformulieren om contact te maken.

                                                   Bezoekers

45112

 
 
 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

Leeuwarder Luchtvaartclub
LLC-AERIA