LLC "Aeria"
Leeuwarder Luchtvaart Club

Hooidollen Clubgebouw

Vrijdag 9 maart is er weer een nieuwe Wasp gebouwd door Berend na zijn midair met Patrick van vorige week.

Nog wat kleine dingetjes en folie en hij kan vliegen.


Op vrijdag 2 maart 2018 is de laatste hand gelegd aan het bouwproject van 8 DLG's (Disc Lounge Gliders). De trotse bouwers staan hier met zijn allen bij hun nieuwe toestellen. Ziet er heel feestelijk uit! Aan de gezichten te zien is het een leuk project geweest.

 Nu is het nog wachten op mooi zweefweer en dan kunnen de mannen hun slingervaardigheden vertonen.


Op de goede afloop is nog één drankje genuttigd.


Het clubgebouw
Ons clubgebouw staat aan Hooidollen 390 Leeuwarden, elke vrijdagavond clubavond. We zijn open vanaf ongeveer 21.00 uur.  Voor het gemak staat onderaan deze pagina een kaartje waar je Hooidollen 390 kunt vinden. 

Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er met elkaar gesproken over o.a. modelvliegen en bouwen.

Natuurlijk wordt er ook gebouwd, individueel of samen aan een project. Dit winterseizoen 2017/2018 is er gezamenlijk gebouwd aan een aantal DLG's (Disc Lounch Glider). Binnenkort zullen de eerste gelanceerd worden.

 Hieronder nog een paar foto's van de Hooidollen waar nog de vorig jaar gebouwde Mustang  P51d te zien is. 

De MustangP51d heeft een spanwijdte van 1 meter 80 en wordt aangedreven door een 26cc benzine motor.FT Nutball

Wat hebben we toch een mooie hobby. Tenminste dat vind ik. En gezien het enthousiasme dat er op de vrijdagavond is in de Hooidollen denk ik dat er meer zo over denken. We zijn met onze vlieghobby wel een beetje afhankelijk van het weer, maar zo in de winter periode hebben we wel weer mooi een uitwijk naar de sporthal op diezelfde vliegbasis. Wat hebben we het toch weer mooi voor elkaar. Echter als je alleen maar een vliegtuig hebt voor buiten en niets voor binnen kan je ook weer twee dingen doen: kant-en-klaar kopen of zelf bouwen. Nou daar hoefde ik niet lang over na te denken. Er werd mij direct gevraagd toen de data’s voor indoor vliegen bekend waren of ik ook indoor ging vliegen. Met het antwoord ja was dan ook direct de opmerking “ Nou dan zien we je vrijdag wel in de Hooidollen en daar gaan we weer een paar indoor toestellen maken en kan je direct mee doen. Dus zo gezegd zo gedaan…. Onder genot van een drankje, hapje (heet!), een gezellig praatje en de hulp van Berend zijn er dus een aantal avonden gezellig doorgebracht met als resultaat een indoor toestel ( hoe heet dat ding ook al weer…. ).


Kaartje van de Hooidollen